Amazing

Amazing

‘Oh my god that is like so amaaaazing’

Smells like an American! Jeweetwel zo een dik mannetje met een SUV en een geweer of drie in de koffer. Ongetwijfeld het eerste beeld dat naar bovenkomt. Dat of het beeld van Astrid Bryan die net ontdekt hoe een blikopener werkt.

Maar even terug naar dat beeld van ‘De Amerikaan’. Alsof er één Amerikaan bestaat waar de 317.505.999 anderen op lijken. Niet dus. Maar het is zo makkelijk om ze allemaal in eenzelfde hokje te plaatsen. Het hokje waar alles o so great is en geen enkel vergrootwoord te klein is. En wij Belgen vinden dat verdacht. Want enthousiast zijn dat doen we enkel in het jaar waarop de begroting positief uitdraait. Wij, Belgen, zijn gereserveerd & bescheiden en dus zijn alle anderen -en vooral Amerikanen- luidruchtig & fake. Althans dat denken we, want we kennen ze niet.

Ik ken een Amerikaan. En wanneer ik ‘s ochtend wakker word en op nuchtere maag hoor dat ik amazing ben, kan het me gestolen worden of het al dan niet fake is. Dan draai ik me nog eens om in mijn bed en droom ik van de dag dat Belgen ook eens enthousiast kunnen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »